Lækker, cremet hasselnøddesmør med et kraftigt pift af chokolade.

Hvem kan dog modstå dét?

Nocciola kommer oprindeligt fra Italien – og de vidtstrakte hasselnøddelunde står fortsat i Umbrien og Toscana og producerer deres lækre frugter til især Nutella-fabrikkerne.

Der lægges altid masser af hasselnødder fra til hjemmeproduktionen, der indeholder solsikkeolie. Efter vores smag for meget, men det er jo som man behager.
Denne olie er hér erstattet af noget valgfrit. Bare olien ikke selv smager igennem!

Nutellaen kan blendes helt fint (så skal der tilsættes ekstra olie (eller evt. vand)), men den er altså ekstra lækker, hvis man lader lidt grovere stykker nød tilbage.

  • 2 dele ristede hasselnødder
  • ½ del smagsneutral olie (f.eks. sesamolie, hørfrøolie eller kokosolie)
  • ½ del kakaopulver
  • lidt vanilieessens eller -sukker
  • 1 del flormelis

Brug Twister-kanden, hvis du har sådan én og blend på medium hastighed til din nocciola har den ønskede konsistens.
Hvis nocciolaen ikke rigtigt vil blendes, så er det oftest fordi den er for tør: Tilsæt lidt mere olie eller evt. vand

Der er for øvrigt ingen undskyldning for ikke at lave flormelisen selv først:
Beregn ca. 1½ dl sukker til 1 dl flormelis.