Marcipansnitter af marcipan og nougat er hurtige at lave selv – helt fra bunden!

Dog er det især vigtigt, at bruge gode mandler med masser af smag for at få dem rigtigt gode

Ingredienser

  • Marcipan
    • 200 g mandler
    • 1 dl vand
    • 65-70 g sukker
    • gerne lidt vaniljeessens eller en smule vanilje
    • evt. en eller to spsk. god, mørk rom
  • Nougat
    • 50 g sukker
    • 100 g hasselnødder
    • 100 g mælkechokolade
    • 70 g mørk chokolade

Marcipan

Lav en sirup:
Bring en gryde i kog mens du opløser vand og sukker. Når massen koger, kan du tilsætte rom og evt. hel vanilje (bruger du vaniljeessens skal det tilsættes under blendning)
Kog det ind til lidt under det halve og køl det ned.

Mens siruppen koger ind, så smutter du mandlerne og tørrer dem i ovnen – de skal ikke ristes, kun tørres!

Blend mandlerne i Twister-kanden til mel – eller så fint du måtte ønske det. Brug lav til mellem hastighed: Ellers kan det blive meget varmt.
Tilsæt under lav hastighed først evt. vaniljeessens (hvis du ikke har brugt hel vanilje) og derefter siruppen.
Blend og twist massen til den er rørt godt igennem.

Tag massen ud på et stykke bagepapir og rul den ud til en pølse eller en firkant og stil det til afkøling i køleskabet.

Nougat

Blend sukkeret til flormelis (ca. 20 sekunder på maximal hastighed). Hvis du bruger Twister-kanden, skal du lige hælde flormelisen over i en skål til brug om lidt...

Hak chokoladen nogenlunde fint.

Rist hasselnødderne i ovnen, læg dem ind i et viskestykke og rul skallerne af nødderne.

Blend hasselnødderne så fint du kan (for interessens skyld: Bemærk hvor meget olie, der er i de nødder: Jo friskere nødder jo mere olie)...

Nu er massen varm: og derfor kan du hælde den hakkede chokolade  og flormelisen ihasselnøddemassen mens du blender.

Hæld massen i en form (et fad eller en lille bradepande beklædt med bagepapir) i et jævnt lag og sæt i køleskabet til massen er størknet.

"Samling"

Skær, rul eller "massér" marcipanen ud i to flade, lige store stykker på et bagepapir. Brug flormelis som "mel" på papiret, hvis marcipanen er meget klæbrig.
Læg ligeså store skiver nougat ud ovenpå den ene marcipanplade og læg den anden henover: Skær ud i mindre stykker. Trekanter, trapezer eller bare irregulære stykker.