Du kan virkelig skræmme folk til at love sig selv aldrig at forsøge sig med Sauce Bearnaise.

Men det er virkelig ikke noget problem – især ikke i en Blendtec: Din Blendtec kan med sin afsindigt kraftige motor/knivsblad-kombination tillade sig at ignorere problemet med blandingen af to forskellige fedtstoffer, for de bliver blandet så kraftigt, at de bliver slået sammen hvad enten de vil eller ej.

Hvis du alligevel har været for forsigtig, så hæld en ekstra æggeblomme i. Så ophæves skilningen. En isterning giver samme effekt.

  • 200-250 g smør, skåret i tern. Det må gerne ligge fremme en halv times tid før brug, men det er ikke bydende nødvendigt
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2-3 dl hvidvin
  • 1 skalotteløg eller et stort almindeligt
  • 1 bundt frisk estragon (tørret estragon svarer til ca. et par spsk.)
  • 3-4 pasteuriserede æggeblommer
  • Lidt citronsaft 
  • Salt, peber, chipotlechili eller røget paprika (bare en lille smule)
  • Resten af estragonen

Fremgangsmåde - den hurtige:

  1. Bearnaise-essens:
    • 3/4 af estragonbundtet, eddike, hvidvin, finthakket løg og nogle peberkorn kommes i en gryde og koges indtil under halvdelen er tilbage.
    • Si indholdet over i et glas eller en anden beholder
  2. "Samling":
    • Start med smørret, og hæld ellers det hele i blenderen
    • Sæt blenderen på Suppe-programmet og blend til saucen er varm!
      Det betyder: Sæt den på en hurtig hastighed!
    • Tilsæt resten (1/4 af estragonbundtet) og blendt nogle sekunder til estragonen er hakket, men stadig træder igennem som små stykker.

 Bemærkninger:

Der bør nok bruges klaret smør, selv om der intet er i vejen med hverken smag, farve eller konsistens, hvis du spørger mig.

Angående essensen: Jo mere hvidvin og estragon, jo mere smag.
Et tip fra en kendt Michelin-kok lyder: 2 flasker hvidvin koges ind til 1 dl...