Dette er en suppe, man ikke kan holde skeen fra! 
Og heldigvis er jordskokker til at få fat i næsten året rundt nu om stunder

Når der er koldt udenfor, så hold ikke igen på mælkeprodukterne.

Er det sommervejr – måske skal suppen nydes udenfor? – så brug græsk yoghurt og lidt citron i stedet for det fede.
Og helt ærligt. Som lidt ekstra lækkert, så rist en kammusling eller to pr. portion på en pande eller endnu bedre på en plancha.

  • 400 g jordskokker, kogte
  • 2 store kartofler, kogte
  • Et lille løg (evt. skalotteløg), ristet let i olie
  • Kogevandet, ca. 3/4 liter
  • Chipotle eller røget paprika
  • Salt og peber
  • Smør
  • Creme fraiche
  • Evt. ristet bacon og/eller friskklippet purløg som drys
  • Evt. en ristet kammusling pr. portion til at gøre det hele endnu mere lækkert.

Blend på maksimal hastighed (eller suppeprogrammet) til det er rygende varmt. Det kan godt tage seks minutter.

Læg muslingerne  på bunden af tallerkenen inden du hælder suppe op til lige under muslinge-kanten.
Drys med bacon og purløg.

Du kan forberede det hele i god tid – for det er blenderen, der gør det varmt til sidst.

Opskriften er beregnet til en Wildside-kande, Har du en Fourside-kande, så reducer lidt i opskriften (eller blend over to omgange).

Læs om Planchaer