Tahin

Denne opskrift er en uundværlig bestanddel i adskillige lækre opskrifter, som vi vil bringe de kommende uger:

Hummus (kikærtepasta), Japanske grillretter, salater, dressinger og meget, meget mere.
Om det så er i mellemøstlige desserter, blandes den jævnligt i.

Du kan købe det færdigt – men du ved aldrig, hvad der er i plastikbøtterne og du skal i hvert fald ikke købe de alt for hårdt ristede fra supermarkedet, og du skal kun vælge de gode henne hos grønthandleren og du skal kun...
Rådene er mange, hvis du spørger kenderne, og rådene er lige så ubrugelige som de er mange.

Lav det dog selv: Det tager ca. 4 minutter:

  • 1/4 dl sesamolie
    (olivenolie kan dog også bruges, men resultatet bliver derefter: Ikke dårligt – bare ikke som den ægte vare)
  • 3 dl afskallede sesamfrø
    (de må godt være med skal – i disse fuldkornstider bliver det mere og mere almindeligt. Men så smager det ikke "originalt")

Fourside- eller Wildside: Brug dobbelt mål

Rist sesamkernerne meget, meget let.

De må knapt være lysebrune, for så risikerer din tahin at blive bitter!

Hæld det hele i beholderen (evt. Twister-kanden hvis du har sådan én) og blend ved lav hastighed i omkring 30-40 sekunder, sørg for at det kan cirkulere – det kan godt være lidt besværligt de første 10-15 sekunder, hvis det klistrer sig op på siden af beholderen.
Når den let blendede blanding er samlet om kniven igen, så blend på medium hastighed i omkring 30 sekunder.